Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Size guide

MaatLengte (cm)
XS< 75
S75 - 80
M85 - 90
L95 - 100
XL105 - 110
XXL≥ 115

Deze maatinformatie is bedoeld als richtlijn voor maatvoering. variaties van 0,5 tot 1,5 inch op de hier vermelde afmetingen zijn acceptabel binnen de richtlijnen van de fabrikant. Als bij een specifiek artikel afmetingen worden vermeld, volg dan de specifieke afmetingen in tegenstelling tot de maattabel.

Een echt of nep schapenvacht?

Een wit schapenvacht is een echte eyecatcher

Een echt of een nep schapenvacht? Twijfel je net als Jessica ook tussen deze twee? Bekijk het verschil en oordeel zelf! In deze blog lees je de verschillen en overeenkomsten!

Een nep en een echt vachtje

Een tijd geleden bezocht ik de nieuwe woning van mijn vriendin Jessica. Een prachtig gestyled huis; Mooie warme kleuren op de muur, leuke woonitems, en een prachtige leefkeuken met gave verschillende stoelen. Haar twee favoriete konijnen waren van binnen (!) naar buiten verhuisd. Ik keek mijn ogen uit en scande alle details in haar woning.

Tot mijn (niet) grote verbazing lag daar over de bank, jawel, een ‘echte’ nepperd! En dan heb ik het natuurlijk over een nep schapenvacht. Nu had ik kunnen weten dat Jessica geen konijnenvellen in haar huis zou toelaten (ze is nogal een dierenliefhebber, wat ik overigens ook ben) maar een nep schapenvacht..?  Ik confronteerde haar met deze ‘ontdekking’. “Een nep schapenvacht, echt?” “Ken je het verschil wel tussen een echt schapenvacht en een nep schapenvacht?” vroeg ik haar. “Ja een echt schapenvacht is zielig voor het schaap.” Zei Jes. Ik ben het daar niet mee eens en heb haar uit gelegd dat een schapenvacht een restproduct is van de slacht. Door de schapenvacht te laten looien krijgt het tenminste nog een kans op een tweede functie.. veel beter dan dat deze rechtstreeks de vuilnisbak in gaat. Dit wist Jessica niet, eerder dacht zij dat het voorkomt dat een schaap speciaal wordt geslacht voor de vacht. Jessica was niet de enige, erg veel mensen denken dit, daarom vind ik dit ook een leuk voorbeeld.

Deze informatie verbeterde haar standpunt over het hebben van een schapenvacht in positieve zin. Maar nog niet zo ver dat ze ook een echt schapenvacht in haar interieur wou. Ze pakte haar ‘nepperd’ en probeerde mij te overtuigen dat deze net zo mooi, zacht en warm is als een echte schapenvacht.

Voor deze dappere poging had ik natuurlijk nog een troef in handen. Een echt schapenvacht van Sheepy in Paperbag XXL. (Deze had ik stiekem al in de auto gedaan om haar cadeau te doen, lief hè;)?

Ik vroeg Jessica om haar neppe schapenvacht op de grond te leggen en daarnaast haar nieuwe echte schapenvacht van Sheepy. Als ze dan nog steeds vond dat ze ‘dezelfde overeenkomsten’ vertoonden, mocht ze haar nepperd houden en zou ik mijn echte Sheepy weer in de Sheepy Paperbag mee naar huis nemen.

Jessica is al druk bezig met het uitpakken van haar echte IJslandse schapenvacht. Wat zou Jessica hebben gekozen? De foto’s hieronder zullen je het verschil tussen een echt en een nep schapenvacht laten zien.
Welke vind jij mooier?

Nep schapenvacht echte schapenvacht
Nep schapenvacht echte schapenvacht

Even met de voetjes op de neppe schapenvacht..

Nep Schapenvacht
Nep Schapenvacht

En even met de voetjes op een echt schapenvacht..

Echt schapenvacht
Echt schapenvacht

Hmm.. welke vacht zal het worden? Tadaaaaaaa…

Nep schapenvacht echte schapenvacht
Nep schapenvacht echte schapenvacht
Schapenvacht bank

Jessica kiest voor een echt schapenvacht! Natuurlijk, we hadden niet anders verwacht 🙂 “Het gevoel van een nep schapenvacht lijkt in geen enkele manier op het gevoel van een echt schapenvacht. Wat is een echt schapenvacht toch heerlijk zacht en warm! Ik ben overtuigd, ik hou deze echte Sheepy!”